Om

Fotograf: Aline Talatinian

En WordCamp er en afslappet konference organiseret af WordPress-brugerne selv og emnerne der behandles kan være meget forskellige – dog med fokus omkring WordPress. WordPress er et stykke software, som personer og virksomheder kan bruge til at udgive til indhold på internettet. Kort sagt til at lave en hjemmeside.

I skrivende stund er ca. 25% af webstederne på internettet bygget med WordPress (her er lidt statistik).

WordCamps kommer i mange varianter, alt efter hvem der organiser, men som regel, indeholder WordCamps oplæg om, hvordan du bruge WordPress mere effektivt. Startende med Tema og Plugin-udvikling, avancerede teknikker, sikkerhed osv. For at få et indtryk af de forskellige typer af indlæg, så se eventuelt videoer fra tidligere WordCamps i Danmark.

WordCamps er for både helt nye WordPress-brugere og topprofessionelle udviklere og konsulenter, og ofte kombineres et fast program med almindelig hygge og netværksarbejde i pauserne. Den første WordCamp blev afholdt i San Francisco af Matt Mullenweg i 2006, og siden da har lokale fællesskaber rundt om i verden afholdt hundredevis af WordCamps. I Danmark havde vi den første WordCamp Denmark i København i 2010. Siden har der været afholdt yderligere fem WordCamps. Alle i København. I 2016 bliver der for første gang afholdt en dansk WordCamp i Jylland. Det sker i Dokk1 i Århus den 28. og 29. maj.